Paikallisuutiset

Kesäteattereista lämpöä ja läheisyyttä

Kranniteatteri vierailee esityksellään myös Aavasaksalla

Kranniteatteri on tiivis porukka, joka harjoittelee kesän näytelmää toistensa kodeissa, sillä harjoitustiloja ei ole. Kuva: Kranniteatteri

Kranniteatteri kiertää tänä kesänä iloisissa potunnoston tunnelmissa. Potunnostopäivä on musiikkiteatteriesitys, jossa kylän 200-vuotinen perinnepäivä on vaarassa, kun ulkomailta saapuva kreivitär vaatii häitä samalle päivälle.

Kylällä asuvat Emilia ja Tommi suunnittelivat yhteistä tulevaisuutta, mutta suuret velat ja maatilan tulevaisuus romuttavat heidän suunnitelmansa. Antaako Tommi rahan ohjata elämäänsä ja saako muita ihmisiä ohjaileva kreivitär jälleen kerran tahtonsa läpi? Saako rahalla kaiken, myös rakkauden?

Rakkaus on esityksessä vahvana teemana, kuten yleensä aina käsikirjoittaja Anne Angerian kirjoittamissa näytelmissä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Uskon, että näytelmien suomalainen tunnelma tulee niistä vanhoista elokuvista, joita olen katsonut isän kanssa. Niissä oli aina rakkausongelmia. Taunon ja Ansan elokuvathan pyörivät rakkauden ympärillä, käsikirjoittaja pohdiskelee.

Kranniteatteri on tornionjokilaaksoinen kuuden hengen tiivis porukka, joka kiertää kolmatta kesää myös Meri-Lappia ja Tornionjokivartta laajemmalla alueella. Esityksiä on myös Oulussa ja Rovaniemellä.

– En tiedä onko naivia sanoa, mutta tosi paljon iloa ja rakkautta saamme yleisöltä. Se on motivoivaa.

Angeria on sitä mieltä, että ihmiset tarvitsevat epävarmojen ja raskaiden asioiden rinnalle kesäteatterin kaltaisia perinteitä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Väitän, että monelle kesäteatteri on henkireikä. Se edustaa kotiinpaluuta ja hehkuu tornionlaaksolaista tunnelmaa, Angeria kiteyttää.

Kranniteatteri esiintyy sunnuntaina 2.heinäkuuta Aavasaksalla.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä