Kilpailuta lainasi Vippi.org palvelussa ja säästä rahaa

Pahan päivän varalle on aina hyvä pitää pientä säästöä pankkitilillään. On ihan tavallista, että joskus kohtaa äkillisesti vastoinkäymisiä, joihin kuluu suunniteltua enemmän rahaa. Jos taloudellista puskuria ei ole tilille päässyt kuitenkaan kertymään tai rahaa tarvitsee nopeasti johonkin mielenkiintoiseen hankintaan, voi lainaa nykyisin saada nopeastikin tililleen.

Säästöä kilpailuttamalla lainat

Eri pankkien tarjoamia lainoja kannattaa aina vertailla keskenään, jotta löytää itselle parhaiten sopivimman rahoitusratkaisun. Paras tapa vertailla eri pankkien tarjouksia, on kilpailuttaa ne siihen erikoistuneen yrityksen toimesta. Vippi.org tarjoaa mahdollisuuden kilpailuttaa eri pankkien lainatarjoukset maksutta ja ilman sitoumuksia.

Kotimainen Vippi.org kilpailuttaa kymmenien pankkien ja pienempien rahoitusyhtiöiden lainatarjoukset asiakkaan puolesta. Asiakas voi kilpailuttaa lainat sitoutumatta hyväksymään yhtäkään lainatarjousta, joten kilpailutuksen voi tehdä riskittä ja täysin ilmaiseksi. Kilpailutuksessa kestää vain noin 15 minuuttia automaattisten prosessien ansiosta.

Kilpailutus lainahakemuksen avulla

Lainojen kilpailutus Vippi.orgissa tapahtuu lainahakemuksen täyttämisellä. Asiakkaan tarvitsee täyttää siis vain yksi lainahakemus, jossa kestää noin 5 minuuttia. Hakemuksessa kysytään muun muassa seuraavia tietoja:

•Nimi ja osoite

•Puhelinnumero ja sähköposti

•Henkilötunnus

•Kuukausitulot

•Aiemmat velat ja luottokortit

•Työsuhteen muoto

•Asumismuoto

Pankit ja pienemmät rahoitusyhtiöt haluavat kysymysten avulla selvittää lainanhakijan maksukykyä hoitaa lainan takaisinmaksu. Lainaa hakiessa kannattaa myös itse pohtia sitä, että lainan kuukausierän maksaminen onnistuu ilman suurempia ponnisteluja. Lainaa lyhennetään tyypillisesti kuukausittain ja takaisinmaksuaikaa voi saada suuremmille lainoille jopa 15 tai 20 vuotta.

Paljonko kilpailuttamalla voi säästää?

Kilpailuttamalla lainat Vippi.orgissa voi usein saada huomattavia säästöjä, mutta tarkkaa summaa on vaikea sanoa, koska se riippuu monista tekijöistä. Säästetyn summan määrään vaikuttaa esimerkiksi lainan määrä. Suurempien lainojen kohdalla pienikin prosentuaalinen ero korkokuluissa voi johtaa merkittäviin säästöihin pitkän takaisinmaksuajan aikana.

Eri pankit ja rahoitusyhtiöt tarjoavat erilaisia korkoja. Vertailemalla eri tarjouksia keskenään voi löytää lainan, jolla on alhaisempi korko. Vippi.orgin kautta asiakas voi saada useita lainatarjouksia, sillä usein monet pankit ovat halukkaita tarjoamaan lainanhakijalle lainaa. Asiakas voi siis lopulta vertailla vielä parhaita lainatarjouksia keskenään ja valita niistä itseään eniten miellyttävän.

Pitkä takaisinmaksuaika tarkoittaa yleensä korkeampia kokonaiskorkokuluja, vaikka kuukausittainen maksu olisikin pienempi. Lainojen kilpailuttaminen voi auttaa löytämään lainan, jossa on sekä kohtuullinen kuukausimaksu että lyhyt takaisinmaksuaika. Lainoissa on normaalisti myös muita kuluja kuin korko, kuten avausmaksut ja kuukausittaiset tilinhoitomaksut. Nämä voivat lisätä lainan kokonaiskustannuksia merkittävästi varsinkin, jos laina-aika on pitkä.

Kilpailuttamalla lainat saa usein kymmenien tai satojen eurojen säästöt. Koska Vippi.orgista voi hakea myös kymmenien tuhansien eurojen lainoja, voi säästöä kertyä jopa nelinumeroinen summa. Tarpeetonta kuluttamista ja tarpeettoman suuria lainoja kannattaa kuitenkin välttää, koska ylivelkaantumiseen liittyy aina omat riskinsä.

Lainasopimuksen solmiminen omilla pankkitunnuksilla

Lainasopimuksen solmiminen omilla pankkitunnuksilla on nykyisin yleinen käytäntö netissä. Tästä käytetään myös termejä sähköinen allekirjoitus ja digitaalinen allekirjoitus. Pankkitunnukset ovat turvallinen ja luotettava tapa todentaa henkilöllisyys verkossa ja siksi myös Vippi.orgin lainanhakuprosessissa hyödynnetään tätä teknologiaa.

Pankkitunnusten ansiosta allekirjoittamisen voi hoitaa sähköisesti, joten vippi on mahdollista saada tililleen poistumatta kotoaan lainkaan tai skannaamatta kuvia omista henkilöpapereistaan. Omilla pankkitunnuksilla vahvistetaan, että olet sama henkilö, joka on hakenut lainaa, ja että hyväksyt lainan ehdot. Tämän sähköisen allekirjoituksen jälkeen laina voidaan siirtää tilillesi jo saman päivän aikana. Joillakin lainanantajilla rahan siirtäminen ei kuitenkaan onnistu vielä saman vuorokauden aikana.

Lainaehtojen ymmärtäminen

Nykyisin on olemassa monia erilaisia lainatyyppejä, kuten vipit, kulutusluotot, autolainat, asuntolainat sekä opintolainat. Jokaisella on omat ehtonsa ja vaatimuksensa, jotka tulisi ottaa huomioon. Onkin aina tärkeää ymmärtää lainan ehdot ennen sopimuksen allekirjoittamista, koska tämän jälkeen sopimukseen on hankala saada muutoksia.

Lainan takaisinmaksuun vaikuttaa myös se, onko lainan lyhennystapa annuiteetti, tasaerä vai tasalyhennys. Tällä on vaikutusta siihen, kuinka lainan kustannukset jakautuvat laina-aikana. Lainaehdot kannattaa lukea läpi senkin vuoksi, että niissä voidaan kertoa myös asiakkaan eduista. Asiakas voi olla esimerkiksi oikeutettu lyhennysvapaaseen kuukauteen.