Kulutusluottojen koroissa on eroja – Kilpailuta lainasi uudelleen

Pidempään jatkunut korkojen nousu vaikuttaa jokaiseen velalliseen. Vaikutukset näkyvät uusien lainojen korkotasossa, mutta korkojen nousulta eivät pysty välttymään täysin myöskään aikaisemmin lainansa ottaneet hakijat. Asuntolainat sekä useat luottokortit ja kuluttajaluotot ovat sidottuja markkinakorkoihin, joten pankit voivat tarvittaessa laina-aikana nostaa lainan korkoa.

Tuotteiden hinnat ja lainojen korot nousussa – rahaa jää vähemmän säästöön

Ruuan, polttoaineen ja erilaisten palvelujen hinnat ovat olleet selkeässä nousussa viimeisen vuoden aikana. Samalla pitkään jatkunut negatiivisen koron ajanjakso päättyi ja koron nostoja on jouduttu tekemään tiuhaan tahtiin viimeisten kuukausien aikana.

Tuotteiden kallistuminen sekä korkojen nopea nousu on tuonut monelle kotitaloudelle taloudellisia haasteita, koska rahat eivät riitä samalla tavalla kulujen kattamiseen ja lainojen lyhentämiseen kuin aikaisemmin. Muutoksia on jouduttu tekemään sekä kulutustottumuksiin että lainojen uudelleenjärjestelyyn. Rahaa ei myöskään jää enää toivotulla tavalla säästöön, vaan aikaisemmin säästöön saadut varat hupenevat kasvaneiden kulujen kattamiseen.

Inflaation kiihtyessä ja korkotason noustessa säästöjä joutuu etsimään jokaisesta pienestäkin arkisesta asiasta. Monessa kotitaloudessa säästökohteita on lähdetty etsimään muun muassa kulutusluoton tai muun olemassa olevan lainatuotteen uudelleen kilpailuttamisesta, ruuan hinnan vertailusta sekä ei-välttämättömien palvelujen karsimisesta.

Lainan kilpailuttaminen on maksutonta

Lainojen vertailuun ja kilpailuttamiseen löytyy helppo ja nopea palvelu. VertaaLainaa.fi on kotimainen lainavertailupalvelu, joka on toiminut lainamarkkinoilla jo yli kymmenen vuoden ajan.

Suomalainen VertaaLainaa.fi kilpailuttaa lainan puolestasi ja pääset heti maksuttoman hakemuksen lähettämisen jälkeen katsomaan, millaisia tarjouksia saat eri pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Kilpailutuksessa on mukana useita pankkeja Suomesta sekä ulkomailta.

Palvelun avulla voit kilpailuttaa nykyiset lainasi, kuten esimerkiksi kulutusluoton, joustoluoton tai pikavipin. Palvelun kautta voit myös hakea yhdistelylainaa ilman takaajia tai vakuuksia jopa 60 000 euroon saakka.

Lainan kilpailuttaminen ei maksa sinulle mitään eikä sido lainatarjouksen hyväksymiseen ellet niin halua. Pääset vertailemaan henkilökohtaisia lainatarjouksia jo saman päivän aikana hakemuksen täyttämisestä ja sinun on helppoa suoraan kotoa käsin tarkastella, onko joku saamistasi tarjouksista edullisempi kuin nykyinen lainasopimus. Jos alhaisemmalla lainan korolla oleva laina löytyy kilpailuttamisen kautta, voit halutessasi hyväksyä lainatarjouksen ja maksaa vanhan lainasi kokonaisuudessaan pois. Kilpailutuksen kautta saatu säästö riippuu lainasummasta, lainan takaisinmaksuajasta sekä korkotason muutoksesta.

Kilpailuta kulutusluotto ja vertaile lainat tästä