Onko sinulla useita luottoja? Yhdistä lainat ja säästä jopa 277 euroa kuukaudessa

Yhdistelylainojen kilpailuttaminen selkeyttää taloudenpitoa ja voi myös tuoda merkittäviä rahallisia säästöjä.

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa aiemmin syntyneiden velkojen maksamista kerralla pois yhdellä uudella lainalla. Sen sijaan, että luottoja ja lainoja maksetaan moneen eri suuntaan, voimaan jää yhdistämisen jälkeen siis vain yksi lainasopimus, ja lainaa maksetaan takaisin luotonantajalle sovituissa erissä.

Lainojen yhdistämisen taloudelliset hyödyt syntyvät tyypillisesti pienemmistä korko- ja tilinhoitokuluista. Hyötyjen saavuttaminen ei kuitenkaan tapahdu automaattisesti. Kilpailuttaminen onkin varmin tapa löytää tilannettasi aidosti hyödyttävä yhdistelylaina.

Kotimainen Sortter kilpailuttaa yhdistelylainat puolestasi ilmaiseksi, kun aiempien velkojen yhteenlaskettu summa on enintään 60 000 euroa. Asiakkaidemme yhdistelylainojen kilpailuttamisen myötä saavutettu säästö lainakuluissa on keskimäärin 277 euroa kuukaudessa.

Mitkä luotot ja lainat kannattaa yhdistää?

Lainojen yhdistäminen kannattaa silloin, kun sinulla on esimerkiksi yksi tai useampi luottokorttivelka, osamaksusopimuksia tai kulutusluottoja. Maksat näistä kaikista erillistä luotoista korkoa ja mahdollisesti muita, kuukausittaisia lainanhoitokuluja.

Yhdistäessäsi edellä mainitut velat yhdeksi lainaksi maksat korkoa luonnollisesti vain yhdestä lainasta. Parhaimmillaan turhat tilinhoitomaksut jäävät pois. Tarvittaessa lainalle voi myös neuvotella talouteen paremmin sopivat ehdot ja pienemmät kuukausierät.

Asuntolaina kannattaa kuitenkin jättää lainojen yhdistelyn ulkopuolelle. Asuntolainalla on nimittäin yleensä matalampi korko kuin muilla lainoilla. Tämä etu todennäköisesti menetettäisiin yhdistelyllä.

Hahmota taloudellinen tilanteesi paremmin – kilpailuta yhdistelylaina Sortterilla

Tiedätkö, kuinka paljon tällä hetkellä maksat luotoistasi ja maksusopimuksistasi tai muistatko luottojesi maksuaikataulut?

Lainojen yhdistely tuo sekä taloudellista hyötyä että selkeyttä taloudenpitoon. Yhden lainan kuluja on helppo ymmärtää ja arvioida. Vältyt maksamasta viivästyskorkoja, kun sinulla on vain yksi eräpäivä muistettavana. Ylipäätään sinulle muodostuu kokonaisvaltaisempi kuva taloutesi tilasta, jolloin budjetointi ja tulevaisuuden suunnittelu on helpompaa.

Mikäli sinusta puolestaan tuntuu siltä, että velka ei pienene juuri lainkaan, vaikka maksat lyhennyksiä, voi tämä olla merkki siitä, että maksat luotoistasi turhan suurta korkoa.

Lainojen yhdistäminen onkin järkevää myös silloin, kun haluat päästä veloista mahdollisimman nopeasti eroon. Pienempien yhdistelylainakustannusten myötä suurempi osa lainanlyhennyksistä kohdistuu jatkossa korkojen sijaan lainapääomalle, laina lyhenee nopeammin ja tulee aikaisemmin takaisinmaksetuksi.

Yhdistelylainojen korot ja kulut vaihtelevat lainanmyöntäjästä riippuen. Siksi yhdistelylainaa kannattaa hakea useammasta paikasta – eli kilpailuttaa lainat.

Sortterin kautta kilpailutat yhdistelylainat helposti ja nopeasti. Kun täytät sivuillamme yhden ilmaisen hakemuksen, voit saada useita lainatarjouksia yhteistyökumppaneiltamme. Parhaassa tapauksessa laina siirretään tilillesi saman päivän aikana.

Kotimainen Sortter panostaa kirjoittamansa sisällön laatuun ja ajankohtaisuuteen. Kaikki sisältömme pohjaa itsenäisyyteen ja objektiivisuuteen sekä asiantuntijuuteen. Tämän artikkelin on kirjoittanut sisällöntuottaja Mia Keurulainen. Lisäksi Sortterin sisältövastaava, finanssialan ammattilaiset ja markkinointitiimi tarkistavat sisällöt säännöllisesti.