Rahaa heti tilille? Tässä parhaat vaihtoehdot äkilliseen rahantarpeeseen

Pienen pesämunan pitäminen on tärkeää, jotta äkillisesti tulevat menot pystyy maksamaan ilman suurempia ponnisteluja

Äkillisiä menoja voi tulla esimerkiksi sairaalakäynneistä, auton korjaamisesta tai pakastimen hajotessa. Jos taloudellista puskuria ei ole tilille päässyt kertymään, on silti yhä useita keinoja saada rahaa tilille nopeasti.

Vakuudeton laina nopeasti tilille

Netistä on nykyisin mahdollista saada vakuudeton laina omalla pankkitilille jopa saman vuorokauden aikana. Koska lainan saa ilman vakuuksia, ei vakuuksien määrittämiseen ja sopimiseen kulu lainkaan aikaa, ja asiakas voi saada ainakin alustavan lainapäätöksen muutamassa minuutissa lainahakemuksen täytettyään. Vakuudetonta lainaa voi hakea esimerkiksi www.lainaa-heti-tilille.fi sivuston kautta, jossa alustavan lainapäätöksen saa sähköpostiinsa muutamassa minuutissa.

Ihan kuka tahansa ei netistä vakuudetonta lainaa saa, sillä hakijan on täytettävä hakijoille asetetut vaatimukset. Hakijan tulee olla täysi-ikäinen ja hänellä tulee olla vakituinen osoite Suomessa. Aktiivisia maksuhäiriömerkintöjä ei saa myöskään olla ja hakijalla tulee olla myös säännöllisiä tuloja.

Säännöllisiä tuloja voivat olla esimerkiksi palkka- ja eläketulot sekä yrittäjänä ansaitut tulot. Sen sijaan esimerkiksi toimeentulotukea ei lasketa tässä yhteydessä tuloksi.

Lainaa rahaa tuttavilta

Ennen kuin ryntää ottamaan lainaa pankista, on hyvä miettiä, voisiko lainarahaa saada myös omilta ystäviltään tai sukulaisiltaan. Tutkimusten mukaan todella monet ottavat lainaa esimerkiksi omilta vanhemmiltaan.

Tuttaviltaan voi saada pienen lainan nopeasti ja usein ilman korkoa. Rahaa voi nykyisin myös siirtää esimerkiksi mobiilisovelluksilla siten, että rahat siirtyvät hyvin nopeasti vastaanottajalle – puhumattakaan käteisestä.

Kuka tahansa sukulainen tuskin on kuitenkaan halukas antamaan lainaa, joten lainan kysyminen kannattaa aloittaa parhaista ystävistä ja läheisimmistä sukulaisista. On myös hyvä valita sellainen henkilö, jolla epäilee olevan vähän ylimääräistä takataskussa. Ja vaikka lainan saakin tutulta, kannattaa sen takaisinmaksu hoitaa silti tarkasti ajallaan.

Muuten on turha kuvitella saada rahaa samalta henkilöltä enää uudestaan.

Vertaislainaa matalalla korolla

Yksi lainamuoto, josta monet eivät vieläkään tiedä, on vertaislainat. Tällöin yksityishenkilöt lainavaat rahaa toisiltaan ilman perinteistä pankkia välikätenä.

Vertaislainojen toiminta tapahtuu nettialustoilla, jotka yhdistävät lainanantajat ja niiden ottajat. Lainanottaja täyttää lainahakemuksen, johon lainanantajat voivat sijoittaa rahaa, eli myöntää lainarahaa. Prosessia on automatisoitu yleensä vielä niin, että lainanmyöntäjät ovat etukäteen valinneet kriteerit sille, milloin he lainarahaa myöntävät, joten lainapäätös on mahdollista saada nopeasti.

Vertaislainojen etuihin kuuluu joustavuus ja mahdollisesti matalat korot, koska välikäsiä on vähemmän. Joskus vertaislainaa voi myös saada, vaikkei pankit olisi halukkaita myöntämään hakijalle lainaa. Vertaislainat voivatkin olla hyvä vaihtoehto, jos tarvitset rahaa heti tilille, haluat välttää perinteisten pankkien monimutkaiset lainanhakuprosessit ja et mahdollisesti täytä kaikkia kriteerejä, joita pankit ovat asettaneet lainanhakijoille.

Pikavippi heti tilille

Jos kiire lainan saamiselle on suuri, pikavippi on hyvin yleinen valinta. Nykyisin korkokattojen ansiosta paras pikavippi on onneksi mahdollista saada hyvin maltillisella korolla. Asiakkaan kannattaa kuitenkin vertailla eri rahoitusyhtiöiden tarjouksia, sillä koroissa voi olla yhä suuria eroja.

Huomio kannattaa kiinnittää nimelliskoron sijaan todelliseen vuosikorkoon, joka ottaa huomioon kaikki lainaan liittyvät kulut, kuten avausmaksun ja kuukausittaisen tilinhoitomaksun.

Pikavippiin kuuluu aina siis ainakin pieniä kuluja, mutta jos äkillinen rahantarve iskee, moni valitsee pikavipin sen helppouden ja nopeuden ansiosta. Hakemuksen voi täyttää viidessä minuutissa netissä ja lainapäätöksen saa usein muutamassa minuutissa.

Kun asiakas hyväksyy lainasopimuksen omilla verkkopankkitunnuksillaan, voi rahat siirtyä hänen pankkitilille jopa jo saman vuorokauden aikana.

Pätkätyöt ja freelance-työt

Viimeisenä vinkkinä saada rahaa heti tilille voidaan antaa freelancer-työt. Tällaiset työt ovat usein hyvin lyhytkestoisia ja niihin liittyy vähemmän sopimuspapereita. Palkka maksetaan usein samana päivänä kun työ on tehty, joten myös freelancer-työt ovat keino saada nopeasti rahaa.

Freelancer-töitä on tarjolla nykyisin varsinkin netissä ja jos itsellä on jotain sellaista osaamista, mistä asiakkaat ovat valmiita maksamaan, rahaa voi saada hyvinkin nopeasti. Netissä voidaan myös tarjota nopeita työkeikkoja esimerkiksi mystery shopping -saralla, jolloin freelancerin tulee vain vierailla jossakin kaupassa ja tehdä muistiinpanoja palvelun laadusta.