Testaa todellinen kuntosi 3 eri haasteen avulla!

Kunnossa ei ole kyse pelkästään fyysisestä voimasta, vaan siihen kuuluu myös kestävyys, joustavuus, tasapaino ja ketteryys. Yksi hyvä tapa arvioida omaa yleistä kuntotasoa on aerobiset harjoitukset, ja steppilauta (linkki: https://gorillasports.fi/steppilauta ) voi olla täydellinen kumppani tähän tarkoitukseen.

Aerobinen steppilauta voi rakenteensa ja monipuolisuutensa ansiosta tarjota kattavan harjoituksen, joka testaa ja parantaa kunnon eri osa-alueita. Voit tehdä lukuisia harjoituksia, jotka haastavat eri lihasryhmiä, nostavat sykettä, parantavat koordinaatiota ja edistävät tasapainoa.

Alta löydät steppilauta -haasteen, joka on jaettu kolmeen vaikeusasteeseen - aloittelijat, keskitaso ja edistyneet. Suorituksesi ja eteneminen näillä tasoilla on osoitus kuntosi nykytilasta, mutta sen avulla voit jatkuvasti mitata myös kehittymistäsi tekemällä haasteen uudelleen. Kun huomaat, että yhden tason harjoitukset muuttuvat helpommiksi, se on merkki siitä, että kuntosi paranee ja saatat olla valmis siirtymään seuraavalle tasolle. Perimmäinen tavoite on haastaa itsesi, mutta muista aina kuunnella kehoasi ja pitää tarvittavat lepotauot toipumisen ja loukkaantumisten välttämisen kannalta.

Jos steppilautaa ei löydy kotoa voit apuna muuta tukevaa ja liukumatonta alustaa kuten porrasta, tai tilata oman steppilaudan Gorillasports.fi verkkokaupasta (linkki: https://gorillasports.fi ).

Uskotko päihittäväsi kovimman haasteemme?

Haaste aloittelijoille

Perus steppiliike: Seiso kasvot steppilautaa päin. Astu ylös oikealla jalalla, seuraa vasemmalla jalalla, astu sitten alas oikealla jalalla ja lopuksi vasemmalla jalalla. Suorita tätä 1 minuutti, lepää 30 sekuntia ja toista 5 kierrosta.

Steppi sivuttain: Seiso sivuttain steppilaudan vieressä. Astu ylös lähimmällä jalalla, seuraa toisella jalalla ja astu sitten alas samassa järjestyksessä. Tee tätä 1 minuutti kummallakin puolella, lepää 30 sekuntia ja toista 5 kierrosta.

Hidas marssi: Seiso steppilaudalla. Nosta polvi ylös kohti rintaa ja sitten takaisin alas. Vaihda jalkoja 1 minuutin ajan, lepää 30 sekuntia ja toista 5 kierrosta.

Keskitason haaste

Vuorotteleva askelkyykky: Aloita niin, että toinen jalka on steppilaudalla ja toinen lattialla. Laskeudu askelkyykkyyn ja työnnä taempi polvi kohti maata. Työnnä etujalan kantapään kautta seisomaan ja vaihda jalkaa. Suorita 2 minuuttia, lepää 1 minuutti ja toista 5 kierrosta.

Steppi polvennostolla: Tämä on samanlainen kuin perusaskellus, mutta kun astut ylös, nosta jäljessä tulevan polvea rintaa kohti. Astu siis laudalle oikealla jalalla, aloita sitten nostamaan vasenta jalkaa, mutta jatka liike kohti rintaa. Vaihda puolta. Suorita 2 minuuttia, lepää 1 minuutti ja toista 5 kierrosta.

Hypyt steppilaudalle: Seiso steppilaudan edessä. Hyppää ylös askelmalle ja laskeudu pehmeästi polvet hieman koukussa. Astu takaisin alas. Suorita 1 minuutti, lepää 30 sekuntia ja toista 5 kierrosta.

Haaste edistyneille

Plyometriset askelkyykyt: Samanlainen kuin vuorottelevat askelkyykyt, mutta tällä kertaa vaihda jalkojesi paikkaa ylös ponnistaessasi ilmassa ja laskeudu vastakkaisen puolen askelkyykkyyn. Suorita 2 minuuttia, lepää 1 minuutti ja toista 5 kierrosta.

Burpee steppi: Seiso steppilaudan edessä. Tee burpee -liike ja hyppää sitten ylös steppilaudalle. Hyppää takaisin alas ja toista. Suorita 2 minuuttia, lepää 1 minuutti ja toista 5 kierrosta.

Marssi nopealla askeleella: Samanlainen kuin hidas marssi, mutta suoritetaan nopeammalla tahdilla. Tavoitteena on nostaa kumpikin polvi rinnan korkeudelle. Suorita 2 minuuttia, lepää 1 minuutti ja toista 5 kierrosta.

Muista, että on tärkeää lämmitellä ennen haasteen aloittamista ja jäähdytellä sen jälkeen. Kuuntele aina kehoasi ja lopeta, jos tunnet epämukavuutta. Muista myös käyttää tukevaa ja liukumatonta alustaa, kuten steppilautaa. Pysy nesteytettynä ja nauti haasteesta!