Pääkirjoitukset

Vastasyntyneen tunnelmia

Nyt se on syntynyt. Oikeastaan koko talvi on ollut odotusaikaa. Sellaista mukavan pörröistä ja sisäänpäin kääntynyttä oman navan tunnustelua niin kuin odotusaika tuppaa olemaan.

On käyty saamassa neuvoja, valmennuksessa, seurattu kasvua ja ennustettu tulevaa. Laskettu aika on ollut tiedossa ja kyllä: “lapsi” osui ajalleen. Synnytys meni hienosti. Ponnistusvaihe oli jännittävä. Sen vietin tikkaria syöden työhuoneessa. Etäyhteydellä kanssani oli moni henkilökunnasta. Pääkätilö - hän taisi olla Tanskassa. Oli rauhallinen ja puhui englantia.

Ehkä arvasittekin, että ei kyse ollut ihmislapsen syntymästä. Ei toki, mutta jotain ainutlaatuista todistimme silti maanantaiaamuna. Meän Tornionlaakso siirtyi uudenlaisten nettisivujen aikaan ensimmäisenä tilattavana lehtenä koko Hilla Groupissa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Nyt mekin pääsemme julkaisemaan tekstiä, kuvaa, videota ja mitä vain reaaliajassa ja sisältö sopii matkapuhelimeenkin. Tilata uuden lapsemme voi näppärästi netin kautta ja käyttöliittymä toimii missä tahansa maailman kolkalla oletkin.

Muutos alalla on nyt hurjaa. Kokeneen kollegan kanssa pohdimme, milloin paperilehdet kokonaisuudessaan ovat historiaa. Hän veikkasi viittä vuotta ja minulta meinasi mennä kahvi väärään kurkkuun. Voiko paperisen paikallislehden elinkaari olla niin lyhyt. Sittenhän tässä ollaan sen osalta jo saattohoidossa? Toisen äitiysneuvola onkin toisen saattohoitoa?

Kustantajan näkökulmasta paperilehteä tarjotaan niin kauan kun sen hankkiminen on kuluttajan näkökulmasta mahdollista. Jo nyt paperin, painamisen ja jakelun kustannukset ja epävarmuustekijät ovat aikaistaneet saattohoidon tarvetta entisestään.

Mutta toimitettu sisältö, kiinnostavat paikalliset ihmiset ja aiheet ansaitsevat esittelyä edelleen. Uusi sukupolvi vain korvaa entisen. Niin se tuppaa olemaan meillä ihmisilläkin.

Lisää aiheesta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä