Aurinkolomalle Eurooppaan: mitä matkalle mukaan?

Parhaat lomakuukaudet Euroopan lomakohteissa ajoittuvat toukokuusta lokakuuhun. On siis kohta aika valmistautua aurinkolomalle Eurooppaan!

Passi, tehokas aurinkorasva, hammasharja…mitä lomalle kannattaa ottaa mukaan? Katso aurinkorasva ja muut tärkeät matkatavarat selkeänä listauksena tästä artikkelista!

Mitä tarvitset mukaan aurinkolomalle Eurooppaan?

Aurinkolomakohteista löytyy yleensä hyvin kauppoja, mutta tietyt tarvikkeet on syytä ottaa mukaan kotimaasta. Pakkaa mukaan omat päivittäiset hygieniatarvikkeesi ja tähän artikkeliin listatut tavarat. Voit valmistautua reissuun helposti tilaamalla tässä mainittuja tuotteita Hobby Hall -verkkokaupasta.

1. Auringolta suojautuminen on tärkeää

Euroopassa auringonpaiste voi olla hyvin voimakasta, joten on tärkeää suojata iho aurinkosuojavoiteella tai -spraylla, hatulla ja aurinkolaseilla. Kannattaa ottaa oma aurinkorasva kotoa mukaan, sillä ulkomailla myytävien aurinkorasvojen merkinnät eivät välttämättä vastaa Suomessa käytettäviä asteikkoja. Aurinkorasvapurkkien merkintöjä voi olla kielimuurista johtuen myös vaikea tulkita.

Aurinkohattu sen sijaan voi olla hyvä hankkia vasta paikan päältä. Lierihattu vie paljon tilaa matkalaukusta. Toisaalta paikalliselta myyjältä ostettu hattu voi olla myös kiva matkamuisto, jos hatun tuo mukanaan takaisin kotiin.

2. Aurinkolomalle Eurooppaan tarvitaan kevyitä, mutta myös lämpimiä vaatteita

Pakkaa mukaan kevyitä, ilmavia vaatteita, kuten toppeja, shortseja, hameita, mekkoja ja sandaalit. Tämä auttaa pitämään olon mukavana kuumana päivänä.

Monet Euroopan aurinkolomakohteet sijaitsevat meren rannalla, jossa varsinkin iltaisin saattaa käydä viileä tuuli. Matkalle kannattaakin ottaa mukaan myös esimerkiksi neuletakki ja tuulta pitävä ulkoilutakki, jotta voit nauttia ulkona oleilusta myös ilta-aikaan.

3. Muista uima-asu - ja uimatossut

Euroopan aurinkokohteissa on yleensä paljon mahdollisuuksia uida, joten muista pakata mukaan mukava ja sopiva uima-asu. Jos aiot surffata tai unohdat laittaa aurinkorasvaa, kannattaa valita uima-asu, jossa on pitkät hihat ja lahkeet.

Kiinnitä huomiota myös jalkineisiin. Jos uit lähinnä hotellin uima-altaalla, sandaalit tai flip-flopit riittävät hyvin. Pääasia on, että kengät saa helposti sujautettua pois jaloista altaalle mentäessä ja takaisin jalkoihin, kun nouset altaasta.

Jos taas aiot uida järvessä tai meressä, kannattaa muistaa, että rannat eivät ole välttämättä täysin roskattomia. Rantahiekka ei joka paikassa myöskään ole pehmeää, vaan ranta voi olla täynnä kovia ja teräviä kiviä. Meren pohjassa saattaa lisäksi olla merisiilejä, joiden pistot ovat todella ikäviä. Näiden syiden vuoksi kannattaa käyttää uimakenkiä tai -tossuja, jotka suojaavat jalkojasi.

4. Suojaudu hyönteisiltä

Hyttyset voivat olla riesana joissakin Euroopan kohteissa, joten kannattaa pakata mukaan hyttyskarkotetta, jotta voi välttyä hyönteisten puremilta.

Hotellihuoneessa saattaa pahimmassa tapauksessa olla kirppuja tai luteita, vaikka majoittuisitkin kalliissa viiden tähden hotellissa. Ota mukaan pieni taskulamppu, jonka valossa voit tarkistaa sängyn alusen, patjan ja petivaatteet ennen nukkumista. Älä myöskään koskaan säilytä matkalaukkua tai -tavaroita sängyllä tai heti sen vieressä.

5. Pakkaa reppu mukaan aurinkolomalle Eurooppaan

Pakkaa matkalaukkuusi mukaan kevyt reppu tai laukku, johon voit pakata rantapyyhkeen, vesipullon ja muut tärkeät tavarat, kun lähdet päiväksi rannalle. Paras reppu tai laukku on sellainen, jossa on erillinen sisätasku lompakolle ja muille arvotavaroille. Näin voit välttyä taskuvarkauksilta liikkuessasi ruuhkaisilla kaduilla.

6. Tarvitset aurinkolomalle Eurooppaan mukaan tietysti myös passin

Euroopan matkoilla tarvitset yleensä passin. Riippuen kohdemaasta saattaa riittää myös pelkkä henkilötodistus. Varmista, että sinulla on mukana tarvittavat matkustusasiakirjat.

Pakkaa nämä mukaan aurinkolomalle Eurooppaan

Muista ottaa matkalaukkuun omien hygieniatarvikkeidesi lisäksi aurinkosuoja, sopivat vaatteet, uima-asu ja -tossut, hyönteiskarkote, pieni taskulamppu, pieni reppu tai laukku sekä passi. Näiden tarvikkeiden lisäksi haluat ehkä myös tallentaa maisemia ja muistoja esimerkiksi kameralla tai muulla laitteella. Varmista myös, onko lomakohteen valuutta euro vai maan oma valuutta, ja vaihda valuuttaa tarvittaessa.

Jos vasta haaveilet aurinkolomasta, niin ei hätää: voit virittäytyä lomatunnelmaan myös sisustuksen avulla. Sisustustarvikkeet tai matkalle tarvittavan aurinkorasvan, matkalaukun ja muut tarvikkeet saat hankittua kätevästi Hobby Hall -verkkokaupasta.