Hyvät ja turvalliset vauvan lelut 0 - 6 kuukauden ikäiselle lapselle

Vastasyntyneelle tai pian syntyvälle vauvalle olisi mukava hankkia jokin lelu, mutta mitkä lelut ovat pienelle vauvalle hyviä ja turvallisia? Luettuasi artikkelin, tiedät millaiset vauvan lelut 0 - 6 kk ikäiselle sopivat ja osaat hankkia lelut joko omalle vauvallesi tai lähipiirin pienokaiselle.

Leikkimatto tukee kehitystä ja viihdyttää vauvaa

Alle puolivuotias vauva ei vielä kävele tai istu, joten leikkimatto tarjoaa kiinnostavaa tutkittavaa makuuasennossa köllöttelevälle vauvalle. Vauvan leikkimatto on tärkeä väline vauvan kehityksen tukemiseen ja viihtymiseen.

Kun valitset leikkimattoa, kiinnitä huomiota sen turvallisuuteen. Leikkimaton tulisi täyttää voimassa olevat turvallisuusstandardit. Matossa tulisi myös olla hyvä pito ja pehmuste. Leikkimatto toimii myös ulkona: sen voi ottaa kesäisin mukaan pihalle tai terassille.

Monipuolisessa leikkimatossa on peilejä, helistimiä ja puruleluja. Osa leluista voi olla maton yläpuolella leikkikaaressa ja osa taas matolla, jolloin matto tarjoaa tekemistä myös vatsallaan makoilevalle vauvalle. Tarkista myös, voiko leikkimattoa ja sen osia pestä koneessa - vauvan kanssa kun voi tulla sotkua vaippavuodoista tai puklusta!

Hobby Hallin valikoimassa on useita erilaisia leikkimattoja. Muun muassa Tiny Love- ja Kinderkraft -merkeillä on kauniita leikkimattoja, jotka sopivat jo vastasyntyneelle. Osassa Lorellin ja Kikkaboon leikkimatoissa on mukana pieni piano, jolla vauva pääsee kokemaan äänen tuottamista itse. Valikoimasta löytyy myös paloista koottavia leikkimattoja.

Vauvan lelut 0 - 6 kk ikäiselle hoitopöydälle tai vaunuihin

Leikkimatossa on usein lelukaari, joka viihdyttää selällään makoilevaa vauvaa. Lelukaaren voi hankkia myös erillisenä, jolloin sen voi asentaa minkä tahansa maton yläpuolelle. Erillinen lelukaari on myös leikkimattoa helpompi ottaa mukaan esimerkiksi kyläilypaikkaan.

Sängyn tai hoitopöydän päälle asennettava mobile tarjoaa vauvalle katseltavaa. Riippuen mobilesta, se voi joko rauhoittaa vauvaa nukahtamaan tai siirtää huomion kiinnostaviin väreihin tai liikkeeseen vaipanvaihdon ajaksi.

Lelukaari- tai mobiletyyppisiä leluja on saatavilla myös vaunuihin. Vaunulelusta voi olla iloa silloin, jos vauva on hereillä vaunuissa vaunulenkin aikana. Vaunuihin voi hankkia myös leluhahmon, jonka saa kiinnitettyä vaunuihin ja joka pysyy tallessa, vaikka vauva lelua heittelisikin.

Hyvät vauvan lelut 0 - 6 kk ikäiselle tarjoavat aistikokemuksia

Monilla vauvoilla ensimmäiset hampaat puhkeavat alle 6 kuukauden iässä. Vauvat tunnustelevat muutenkin esineitä suunsa avulla, mutta hampaiden puhkeamisesta johtuva ienten kutina aiheuttaa vielä suuremman tarpeen järsimiselle. Erilaiset purulelut ovatkin hyvä hankinta noin 4 kuukauden ikäiselle vauvalle. Jotkut purulelut voi viilentää, jolloin ne tarjoavat entistä suurempaa helpotusta hampaiden puhkeamisesta oirehtivalle vauvalle.

Pienet vauvat eivät vielä varsinaisesti leiki, mutta he tutkivat maailmaa mielellään. Siksi lelut, joita on turvallista puristella, maistella ja heitellä, ovat alle puolivuotiaille vauvoille hyviä. Kiinnostavissa leluissa on jännä tekstuuri tai lelusta kuuluu ääntä. Useimmat helistimet sisältävät nämä molemmat ominaisuudet.

Jo ihan pienet vauvat tykkäävät kuunnella satuja. Vanhemman ääni rauhoittaa ja samalla lapsi kartuttaa sanavarastoaan. Kuvakirjoista vauvoille sopivat parhaiten paksusivuiset lyhyet kirjat, joissa on suuret kuvat. Vauvalle voi antaa tutkittavaksi pehmokirjan, jossa on erilaisia kangaspintoja, rapisevia sivuja tai avattavia luukkuja.

Tällaisia ovat hyvät ja turvalliset lelut pienille vauvoille

Alle puolivuotiaan vauvan lelujen valitseminen voi olla haastavaa, koska vauvoilla ei vielä ole täysin kehittynyttä motoriikkaa. Valitse leluja, jotka voivat tarjota vauvalle visuaalista stimulaatiota, ääniefektejä ja tekstuurikokemuksia. Hyvä lelu on helposti puhdistettava ja mieluiten konepestävä, koska vauvat laittavat usein esineitä suuhunsa.

On tärkeää valita leluja, jotka ovat suunniteltu erityisesti alle puolivuotiaille lapsille. Varmista aina, että lelut on valmistettu turvallisista materiaaleista ja että ne eivät sisällä irtoavia osia, jotka voivat aiheuttaa tukehtumisvaaran.

Vauvatarvikkeet ja lelut ovat hyviä lahjoja vastasyntyneelle, kunhan tiedät mitä olet hankkimassa. Vauvaperhe on hyvä huomioida myös loma-asunnon varustelussa. Hobby Hallin valikoimasta löydät muun muassa matkasängyt, leikkimatot ja purulelut, jotka sopivat alle puolivuotiaille lapsille.