Nämä 10 työkalua tulisi löytyä jokaisesta kodista

Löytyykö kodistasi tarvittava työkalu, kun mutteri kaipaa kiristystä tai kun lattialistasta törröttävä naula pitää poistaa? Varmista, että kodistasi löytyy nämä 10 työkalua, niin pienet kunnostus- ja korjaustyöt onnistuvat kätevästi.

Hanki kotiin nämä työkalut

Jokaisessa kodissa tulisi olla tietyt työkalut, joilla pienten korjausten tekeminen onnistuu tilanteen niin vaatiessa. Ilman työkaluja myös monien huonekalujen kokoaminen tai taulujen ripustaminen ovat mahdottomia toteuttaa.

Hyvä työkalusarja kattaa välineet yleisimpiin korjaus- ja kokoamistarpeisiin. Tarpeelliset käsityökalut kattava työkalusarja on loistava lahjaidea varsinkin ensimmäiseen omaan kotiin muuttavalle nuorelle tai nikkarointia harrastavalle isälle, mutta se on hyvä hankinta myös silloin, kun kaipaat järjestystä työkaluvalikoimaasi.

Hobbyhall.fi-verkkokaupan valikoimasta löydät laadukkaat työkalusarjat esimerkiksi Makitalta, Fieldmannilta tai Boschilta. Hanki työkalusarja, joka sisältää mahdollisimman monta artikkelissa listattua työkalua.

1. Vasara on tarpeellinen jokaiseen kotiin

Hyvässä vasarassa on ergonominen kahva, josta saa hyvän otteen ja jonka myötä vasaran käyttö sujuu vakaasti. Kotona vasara on tärkeä työkalu paitsi naulojen kiinnittämiseen, myös niiden poistamiseen. Hanki vasara, jonka kannassa on haaraosa naulojen poistamista varten.

2. Ruuvimeisseleitä on useita erilaisia

Tulet tarvitsemaan todennäköisesti useampaa eri kokoista ristipää-, Torx- ja uraruuvimeisseliä. Voit säästää säilytystilaa ja rahaa hankkimalla ruuvimeisselin, jonka kärjen saa vaihdettua. Varmista, että ruuvimeisselisetin vaihtokärjistä löytyy kaikki edellä mainitut ruuvityypit.

3. Jakoavain tarvitaan muttereiden kiristämiseen

Jokaisesta kodista olisi hyvä löytyä ainakin yksi jakoavain, jonka saa säädettyä erikokoisille muttereille. Jos teet remonttia tai sinulla on muutoin tarve suuremmalle valikoimalle, voit hankkia kiintoavain- tai hylsyavainsarjan.

4. Hanki kotiisi ainakin nämä pihdit

Erilaisista pihdeistä kotiin kannattaa hankkia ainakin siirtoleukapihdit, joilla saat irrotettua vääntyneen ruuvin tai löysättyä pyöristyneen mutterin. Niiden lisäksi hyödyllisiä ovat sivuleikkuri ja kärkipihdit. Hobbyhall.fi-verkkokaupasta voit hankkia esimerkiksi Bahco-merkkiset pihdit tai Knipex-pihtisarjan.

5. Valitse riittävän tehokas porakone

Kotiin hankittavasta porakoneesta ja sen lisäosista tulee tietää se, mitä materiaalia niillä on tarkoitus porata. Jos kodin seinät ovat kovaa materiaalia, kuten betonia tai tiiltä, poraamiseen voi hankkia iskuporakoneen tai poravasaran. Hobbyhall.fi-verkkokaupasta löydät porakoneet ja poravasarat tunnetuilta merkeiltä, kuten Makita, Bosch, Metabo ja Milwaukee.

6. Tämä työkalu on tarpeen etenkin omakotitalossa

Rautasaha voi olla tarpeellinen kodin pienissä huolto- ja korjaustöissä. Sen lisäksi etenkin omakoti- tai rivitaloasujan kannattaa hankkia laadukas käsisaha. Sahaa tarvitaan esimerkiksi remontoinnissa sekä puutarhan puiden ja pensaiden oksien karsimisessa.

7. Hanki kotiin tämä hyödyllinen väline

Mattoveitsen tarpeellisuus tulee ilmi yleensä silloin, kun yrität avata tiiviisti pakattua laatikkoa. Mattoveitsi on hyvä apuväline, kun tarvitset suoran leikkausjäljen. Mattoveitsi on hyödyllinen työkalu myös pienissä remonteissa.

8. Tarvitset myös nauloja, ruuveja ja koukkuja

Työkalujen lisäksi kotiin on hyvä varata joitakin yleisimpiä nauloja ja ruuveja äkillistä tarvetta varten. Lisäksi erilaisista koukuista tai kiinnikkeistä on apua, kun ripustat tauluja tai kiinnität seinälle hyllyjä. Hobbyhall.fi-verkkokaupan (selvitä, millaisia tarjouksia ja alennuksia on saatavilla) valikoimasta löydät kotivaraksi sopivia naula- ja ruuvisettejä esimerkiksi Benson- ja Fischer-merkeiltä.

9. Rullamittaa tarvitaan myös huonekaluja ostettaessa

Kunnollinen mitta on tarpeellinen paitsi remontoinnissa, myös sisustuksessa. Rullamitalla pystyt mittaamaan huoneen pinta-alan ja huoneeseen sopivien kalusteiden mitat. Kotona kannattaa olla vähintään yksi 5 metrin rullamitta.

10. Tällä korjaat mitä vain

Tarvike, jolla saa “korjattua mitä vain”, on ilmastointiteippi. Ilmastointiteipillä voit esimerkiksi paikata ilmapatjan reiän tai korjata haljenneen putken väliaikaisesti. Ilmastointiteippiä voi käyttää tarpeen mukaan myös vaikkapa liimajäljen poistamiseen ikkunasta. Ilmastointiteipin käytössä on rajana vain mielikuvitus!